Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція озвучила свої вимоги


Депутати від опозиції в парламенті, 7 червня 2013 року
Депутати від опозиції в парламенті, 7 червня 2013 року
Опозиція очікує, що в понеділок президент України Віктор Янукович дасть відповідь, чи виступатиме він у парламенті.

«Голова парламенту запевнив, що в понеділок він буде у президента, й у понеділок з цього приводу буде зроблено офіційну заяву президента України про те, чи виконуватиме він конституційну норму та чи звертатиметься до парламенту в стінах Верховної Ради України», – сказав лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Ми очікуємо в понеділок політичної й публічної позиції президента України Віктора Януковича», – додав він.

Яценюк наголосив, що опозиція звернулася до президента з відкритою заявою і пообіцяла йому, що «ніякої обструкції в парламенті не буде». Він нагадав, що опозиція запропонувала президентові виступити з посланням у парламенті, а потім вислухати публічні виступи всіх керівників фракцій парламенту.

«У разі, якщо такий формат буде узгоджений, це буде перший крок до публічного діалогу між опозицією і владою», – наголосив лідер фракції «Батьківщина».

Яценюк також повідомив, що вимоги опозиції залишаються незмінними: ухвалення рішення про проведення виборів у п’яти мажоритарних округах восени цього року, проведення позачергових виборів депутатів Київради та мера Києва. Опозиція, крім того, вимагає денонсації угоди між Україною і Республікою Кіпр про уникнення подвійного оподаткування, а також переголосування постанови про призначення суддів.
XS
SM
MD
LG