Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція каже, що прийде на позачергове засідання, ініційоване регіоналами


Депутати від опозиції блокують парламент, 7 червня 2013 року
Депутати від опозиції блокують парламент, 7 червня 2013 року
Опозиція братиме участь у позачерговому засіданні парламенту. Про це заявив лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок.

«Вони хочуть наступного тижня зібрати підписи та провести позачергову сесію. Немає питань. Якщо вони думають, що депутати від опозиції не приїдуть – приїдуть», – сказав лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок.

Зі свого боку, керівник політради «Батьківщини», народний депутат Олександр Турчинов також пообіцяв, що опозиціонери братимуть участь у такому засіданні, якщо його скличуть.

«Якщо це збіговисько Партії регіонів, то вони мають на це право. Якщо вони називатимуть це засідання сесією парламенту, безумовно, ми будемо там бути присутніми», – сказав Турчинов.

При цьому він запевнив: «Більше не буде таких фальшивих засідань, які відбувалися на Банковій місяць чи півтора тому».

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов допускає проведення «виїзного» позачергового засідання парламенту в разі, якщо сесійна зала буде заблокована.

Сьогодні зранку опозиційні депутати продовжують блокувати трибуну і президію парламенту.

Вчора опозиційні депутати заблокували роботу парламенту, вимагаючи особистого виступу Президента України зі щорічним посланням до парламенту, яке вони отримали у друкованому вигляді.

Опозиція також вимагає ухвалення рішення про проведення виборів у п’яти мажоритарних округах восени цього року, проведення позачергових виборів депутатів Київради та мера Києва. Крім того, опозиціонери вимагають денонсації угоди між Україною і Республікою Кіпр про уникнення подвійного оподаткування, а також переголосування постанови про призначення суддів.
XS
SM
MD
LG