Доступність посилання

ТОП новини

Північна Корея відновила «гарячу лінію» з Півднем


Міст, що веде у промислову зону Кесон у Північній Кореї, вигляд із боку Південної Кореї, 7 червня 2013 року
Міст, що веде у промислову зону Кесон у Північній Кореї, вигляд із боку Південної Кореї, 7 червня 2013 року
Північна Корея відновила сьогодні роботу «гарячої лінії» Червоного хреста з Південною Кореєю, яку припиняла навесні в час зростання напруженості на Корейському півострові.

Сеул уже надіслав через цю лінію відповідь Пхеньянові на його пропозицію провести в неділю переговори щодо спільного промислового комплексу Кесон на північнокорейській території, роботу якого Північна Корея теж припинила у квітні, та з інших можливих питань.

Сеул висловив згоду з пропонованим часом переговорів, але вважає, що вони мали б відбутися в демілітаризованому селищі Пханмунджом на кордоні між двома Кореями; Пхеньян запропонував сьогодні провести їх у самому комплексі Кесон, тобто на своїй території.

Учора Пхеньян уперше оголосив, що готовий до переговорів про Кесон і відкритий і до дискусій на інші теми, зокрема, про зустрічі членів родин, які розділив кордон між двома Кореями; Сеул відповів, що позитивно сприймає цю пропозицію.

Напруженість на Корейському півострові почала зростати після запуску північнокорейської ракети у грудні минулого року, що Пхеньянові забороняють резолюції Ради безпеки ООН, і особливо різко зросла по тому, як Рада безпеки наклала на Північну Корею нові санкції через її вже третє ядерне випробування в лютому.
XS
SM
MD
LG