Доступність посилання

ТОП новини

ЄБРР вважає, що зона вільної торгівлі з ЄС допомогла б Україні зі структурними реформами


Головний економіст Європейського банку реконструкції і розвитку Олександр Пивоварський, який відповідає за регіон Східної Європи та Кавказу
Головний економіст Європейського банку реконструкції і розвитку Олександр Пивоварський, який відповідає за регіон Східної Європи та Кавказу
Головний економіст Європейського банку реконструкції і розвитку Олександр Пивоварський, який відповідає за регіон Східної Європи та Кавказу, сказав, що українська економіка перебуває у вразливому стані, але зможе підвищити конкурентоспроможність, якщо уряд здійснюватиме реформи, долатиме корупцію і запроваджуватиме принципи верховенства закону, щоб захищати права на власність. Такі кроки мали б залучити більше зовнішніх інвестицій.

В інтерв’ю Радіо Свобода економіст сказав, що одним з чинників, який мав би сприяти економічним перетворенням в Україні, може стати залучення до зони вільної торгівлі з Європейським союзом, якщо у листопаді буде підписана відповідна угода.

«Ідеально добре було б, щоб Україна мала вихід і на євразійський ринок, і на ринок Європи, – наголосив Олександр Пивоварський. – Чим відрізняються ці дві пропозиції – це тим, що Євросоюз пропонує не лише вихід на ринки, а також цілу низку різних структурних реформ, які повинні перетворити Україну на сучасну європейську країну… У цьому є величезний плюс. В середньому, країни Євросоюзу мають дуже добре інституційне середовище, верховенство права, захист інвесторів, величезний ринок, що в 10 разів більший, ніж ринок євразійський, тому це буде величезний плюс для України».

(Увесь текст інтерв’ю з Олександром Пивоварським буде опублікований на сайті Радіо Свобода через дві години)
XS
SM
MD
LG