Доступність посилання

ТОП новини

«Потьомкінські села» для Януковича (огляд преси)


Київ – Поїздки Віктора Януковича Україною – шоу, схожі на ті, що влаштовував Григорій Потьомкін для Катерини Другої, стверджує тижневик «Кореспондент». Керівництво областей поспішно ремонтує дороги, чистить вулиці, фарбує будинки, перекриває в’їзди-виїзди, створюючи зі своїх міст «потьомкінські села». І, звісно ж, не забуває організувати при цьому мітинги прихильників, зауважує видання.

Найбільша українська православна церква, що, на думку тижневика «Кореспондент», давно перетворилася на потужну бізнес-структуру, має намір розширити свою ділову активність. Вона просить у президента надати їй статус юридичної особи. Про те, що це може їй дати, йдеться в матеріалі «Божий промисел».

Про причини кризи українських медіа розмірковує кореспондент «Дзеркала тижня». Причина перша, на думку журналіста, – відсутність коштів. За два з лишком десятиліття медіаринок так і не став повноцінним ринком, а медіабізнес – адекватним бізнесом. Медіасфера, власне кажучи, так і не дочекалася приходу профільних інвесторів. А непрофільні ставляться до видань та каналів або як до дорогої іграшки (статусної речі), або як до інструменту політичного впливу. Причина друга: медіа втрачають свій статус найважливішого (тривалий час – ексклюзивного) механізму інформування. Якщо станеться якась подія, будь-хто, в кого є доступ до інтернету, отримає якісне відео з десятка ракурсів раніше, ніж туди домчить найшвидша знімальна група. Причина третя і, на думку журналіста, можливо, головна – внутрішня криза. Про її причини йдеться в публікації «Шлях всередину».

Ухвалене в інтересах владного режиму рішення Конституційного суду України про позбавлення столиці самоврядування щонайменше на 2,5 роки може виявитися пірровою перемогою влади напередодні президентських виборів. Про це стверджує тижневик «Український тиждень» у матеріалі «Безголовий Київ».

«Конфіскат перекочує в інтернет» – у статті під таким заголовком тижневик «Коментарі» стверджує, що, запровадивши електронні торги арештованим майном, Мін’юст прагне зберегти діючі корупційні схеми і збільшить заробітки «своїх» компаній.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG