Доступність посилання

ТОП новини

Московський патріарх Кирило до ченців: не спокушайте себе в інтернеті


Московський патріарх Кирило і президент Росії Володимир Путін, Москва, 1 лютого 2013 року
Московський патріарх Кирило і президент Росії Володимир Путін, Москва, 1 лютого 2013 року
Патріарх Російської православної церкви Кирило вважає, що ченцям не варто користуватися інтернетом – щоб уникнути спокус.

За повідомленням «Інтерфаксу», глава Російської православної церкви вважає, що життя ченців не повинно пристосовуватися до сучасних умов. Кирило побачив суперечність в тому, що, з одного боку, ченці відходять від світу в пошуках спасіння душі, а з іншого – користуються мобільними пристроями для відвідування інтернет-ресурсів, що містять, за словами Московського патріарха, багато «гріховного і звабливого».

Інше ставлення висловив Кирило до використання можливостей інтернету священиками. Він закликав активніше використовувати інтернет для виконання християнської місії.

У лютому 2013 року на архієрейському соборі патріарх РПЦ заявив, що блоги і соціальні мережі відкривають нові можливості, і доручив розробити концепцію присутності РПЦ в соціальних мережах. Вже в березні Російська православна церква закликала віруючих утриматися під час Великого посту не тільки від м’яса і молока, але й і від використання соціальних мереж.
XS
SM
MD
LG