Доступність посилання

ТОП новини

Позбутися хронічних болів Тимошенко заважає страх – німецький лікар


Очільник берлінської клініки «Шаріте» Карл-Макс Айнгойпль, який прибув у харківську лікарню для обстеження Юлії Тимошенко, заявив, що побачив певні зрушення у здоров’ї колишнього українського прем’єра, однак, за його словами, належно вилікуватися їй заважає страх.

Як зазначив Айнгойпль після завершення обстеження Тимошенко, його зустріч із пацієнткою вперше відбувалася за відсутності камер спостереження, медичних працівників лікарні та спецпрацівників колонії.

«Через півтора року лікування Тимошенко ми змушені знову висловити пропозицію про інвазивну терапію», – сказав Айнгойпль і додав, що це питання ще обговорюватиметься з Тимошенко та її адвокатом.

«Треба ухвалити певні рішення. Це надто специфічні медичні питання. Ми говоримо у цьому випадку про стереотактичні заходи, а також про можливість оперативного втручання», – сказав також Айнгойпль. На його думку, переведення Тимошенко назад у в’язницю у тому стані, в якому вона нині є, не буде сприятливим для її здоров’я.

Натомість головний нейрохірург України Євген Педаченко наголосив, що про оперативне втручання наразі не йдеться. «Йдеться про застосування спеціальних блокад», – заявив український лікар.
XS
SM
MD
LG