Доступність посилання

ТОП новини

Раді пропонують запровадити мораторій на закриття шкіл


Комітет Верховної Ради України з питань науки та освіти рекомендує парламенту розглянути проект постанови «Про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної та комунальної форми власності», прийняти його за основу та в цілому.

Автори проекту постанови вказують на те, що закриття загальноосвітніх навчальних закладів державної та комунальної форм власності, «незважаючи на можливість незначної короткочасної економії коштів», у довгостроковій перспективі завдає значної шкоди громадянам у здобутті повної загальної середньої освіти, порушують гарантоване Конституцією України право кожного громадянина України на освіту, а також негативно впливають на функціонування та зміцнення інститут сім’ї в українському суспільстві. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на сайт одного з авторів законопроекту, позафракційного народного депутата Сергія Лабазюка.

Мораторій пропонується запровадити до ухвалення державного бюджету на 2014 рік.

Згідно з проектом постанови, передбачено проведення аналізу ситуації з функціонування навчальних закладів і в містах, і в сільській місцевості та вжиття заходів із припинення необґрунтованої ліквідації або реорганізації.

Очікується, що проект постанови парламент розглядатиме ще на поточній сесії.
XS
SM
MD
LG