Доступність посилання

ТОП новини

Колишньому меру Черкас Одаричу може загрожувати домашній арешт


Слідчий управління прокуратури Черкаської області вручив письмову підозру колишньому міському голові Черкас Сергію Одаричу у вчиненні кримінальних правопорушень за статтями про грубе порушення законодавства про працю, зловживання службовим становищем та невиконання судового рішення.

За повідомленням із сайту прокуратури, «внаслідок незаконних дій посадовця та невиконання ним рішень судів, міському бюджету завдано збитків на загальну суму майже 600 тисяч гривень».

Як пояснюють у прес-службі Сергія Одарича, справа, яку йому інкримінують, – це звільнення кількох працівників міськвиконкому у період із 2007 до 2008 року.

«Головний акцент у цій справі робиться на звільненні трьох заступників міського голови, яких, фактично звільнила міська рада, а не міський голова. Більше того, звільнення відбувалось за поданням депутата міської ради Арія Матвєєва. Саме міська рада і мала потім виконати рішення суду щодо поновлення на роботі цих людей. Цікаво, що у тексті підозри ані слова немає про те, що це було рішенням міської ради і, до речі, ніхто з потерпілих не оскаржує рішення», – йдеться у повідомленні прес-служби.

«Це очевидна спроба зробити міського голову крайнім за дії ради. Що стосується того, що міському бюджету завдано збитків на загальну суму майже 600 тисяч гривень, то це заробітна платня, виплачена, до речі, за рішенням суду», – говорить Сергій Одарич.

У прокуратурі повідомили, що досудове розслідування у справі триває, у найближчий термін кримінальне провадження буде скеровано до суду. Водночас прес-служба Одарича інформує, що суд відбудеться вже 11 червня і на засіданні можуть розглянути питання про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
XS
SM
MD
LG