Доступність посилання

ТОП новини

В уряді створили робочу групу з питання заміщення газу вугіллям


Міністерство енергетики та вугільної промисловості України створило міжвідомчу робочу групу з питання заміщення природного газу вугіллям внутрішнього видобутку.

Склад та цілі групи затверджено відповідним наказом Міненерговугілля від 7 червня 2013 року, його текст цитує в понеділок агенція «Інтерфакс-Україна».

Основними завданнями групи є організація роботи, проведення зустрічей і укладення необхідних угод з реалізації проектів заміщення природного газу вугіллям внутрішнього видобутку та впровадження технологій конверсії вугілля (водовугільне паливо, газифікація вугілля).

Очолює групу перший заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Ігор Попович.

Створити цю групу доручив урядові минулого місяця президент Віктор Янукович.

Наприкінці 2012 року НАК «Нафтогаз України» уклав кредитну угоду з Державним банком розвитку Китаю про залучення 3,656 мільярда доларів під державні гарантії для реалізації проектів заміщення газу вугіллям. У рамках програми передбачається реалізація чотирьох інвестиційних проектів: зокрема, заплановано реалізацію проектів із будівництва заводів із газифікації бурого та кам’яного вугілля в Сіверськодонецьку, Горлівці та Одесі.
XS
SM
MD
LG