Доступність посилання

ТОП новини

Речник пенітенціаріїв: журналісти перекрутили слова, Тимошенко не відпустять до матері


Речник Державної пенітенціарної служби Ігор Андрушко заявив у понеділок, що журналісти неправильно зрозуміли його слова і що ув’язнену Юлію Тимошенко, яка перебуває в лікарні, ніхто нікуди не відпускатиме.

«Я пояснив положення законодавства, а журналістська спільнота сама вирішила, що засуджена Тимошенко може покинути лікарню», – сказав речник, як його цитує агентство «Українські національні новини».

За його словами, це зовсім не так: «Ув’язнений має право звертатися з таким проханням, але там є чіткий перелік підстав для цього. Крім того, у випадку із засудженою Тимошенко така можливість не передбачена з тієї причини, що вона перебуває не в пенітенціарному закладі, а в медичному стаціонарному закладі на реабілітації».

Андрушко звернувся до журналістів із проханням не шукати сенсації там, де її немає.

У понеділок засоби інформації повідомляли, ніби речник пенітенціаріїв заявляв, що Тимошенко можуть тимчасово відпустити додому до хворої матері.

Також у понедмлок захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко заявляв, що Юлія Тимошенко вже написала заяву до пенітенціарної служби з проханням відпустити її відвідати хвору матір і тепер чекає на відповідь, яку мають надати протягом доби.

Раніше тітка колишнього прем’єра Антоніна Ульяхіна повідомляла, що через переживання в матері засудженої Людмили Телегіної відмовили ноги і вона зовсім перестала ходити.
XS
SM
MD
LG