Доступність посилання

ТОП новини

Україна – на 111-му місці у рейтингу миролюбності


Україна посіла 111-е місце зі 162 країн у Глобальному індексі миролюбності, оприлюдненому Інститутом економіки та миру. Таким чином, за рік, із часу оприлюднення попереднього такого рейтингу, Україна опустилася на 40 позицій.

«За минулий рік позиції України, Таджикистану (118) та Росії (155) істотно погіршилися», – зазначили укладачі рейтингу. Згідно з прес-релізом інституту, Євразія і Росія опинилися серед найменш миролюбних регіонів світу, поступаючись тільки Південній Азії, Середньому Сходу і Північній Африці.

Найбільш мирною країною світу є Ісландія, найбільш небезпечною – Афганістан. Загалом, за підсумками Інституту економіки та миру, у 2013 році 110 країн стали менш мирними, ніж торік, і лише 48 – більш миролюбними.

Аналітики вказують на те, що світ у цілому світ стає небезпечнішим: кількість убивств зростає, також мають тенденцію до збільшення військові витрати у багатьох країнах. У дослідженні йдеться про громадянську війну в Сирії, зростання військових витрат в Ірані, Іраку, Афганістані та інших країнах.
XS
SM
MD
LG