Доступність посилання

ТОП новини

Завдання ОБСЄ – підтримувати стабільність у зоні «заморожених» конфліктів – Дещиця


Важливим завданням для ОБСЄ при розв’язанні так званих «заморожених» конфліктів є підтримання стабільності на цих територіях. Так вважає спеціальний представник голови ОБСЄ з питань «заморожених» конфліктів Андрій Дещиця.

Він зазначив, що Україна – як держава, котра цього року головує в ОБСЄ, – активізувала діалоги поміж учасниками тих конфліктів, які виникли при розпаді СРСР – це Придністров’я, Нагорний Карабах, інші регіони Кавказу.

За словами Андрія Дещиці, для України важливо досягти поступу у діалозі щодо придністровського конфлікту, хоча наразі говорити про значний прогрес у цій царині не можна.

«Якщо говорити про такі конфлікти, як Придністров’я, Грузія, Нагорний Карабах, то ми проводимо візити діючого голови ОБСЄ у конфліктні регіони, щоб зустрітися з представниками сторін-учасників цих конфліктів», – зазначив Дещиця.

За словами спецпредставника голови ОБСЄ, Україна відігравала і надалі відіграватиме одну з ключових ролей у розв'язанні придністровського конфлікту. «Україна бере участь у спробах його вирішити дуже давно і буде залишатись активним гравцем і по закінченні свого головування», – зауважив Дещиця.

Наприкінці травня в Одесі тривали переговори щодо врегулювання придністровського конфлікту. Тоді було вирішено лише низку дрібних практичних питань.
XS
SM
MD
LG