Доступність посилання

ТОП новини

Більшість рішень Верховної Ради у травні стосувалася призначення свят – «Опора»


У травні Верховна Рада України ухвалила 88 законів і постанов, при цьому 32 з них стосувалися призначення свят, а 17 – звільнення та обрання суддів. Про це повідомляє громадянська мережа «Опора».

Загалом у травні українські парламентарі зареєстрували 329 законопроектів і проектів постанов, чверть з яких стосувалася сфери економіки, фінансів та господарства.

Партія регіонів у травні зареєструвала 92 законопроекти та постанови, «Батьківщина» – 70, «Свобода» – 24, позафракційні депутати – 23 законопроекти, комуністи – 18. Найменш активною у травні в законотворчості була фракція УДАР – 14 ініціатив.

Чверть усіх ініціатив в межах Ради стосувалася теми економіки, грошей та господарства; 19 % – політики і державного управління, 18 % – правоохоронної системи та правосуддя. «Найменше парламентарів цікавили питання зовнішньої політики та оборони і безпеки», – інформують в «Опорі», яка займається аналізом законотворчості Верховної Ради сьомого скликання.

Депутати найбільшої опозиційної фракції «Батьківщина» протягом травня зареєстрували самостійно 35 змістових законодавчих ініціатив, повідомляють в «Опорі». Найбільше уваги парламентарі приділили темі реформування та змін у системі правоохоронних органів і судочинства (16), на другому місці – оголошення свят та відзначення пам’ятних дат (8 ініціатив).

Серед законодавчих ініціатив Партії регіонів – внесення змін до кодексів (податкового, земельного, митного), постанови про прийняття за основу, відхилення або відправку на доопрацювання проектів законів, невелика частина стосувалась оголошення пам’ятних дат.
XS
SM
MD
LG