Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську монтують один із найвищих у світі пам’ятників Шевченку


У Дніпропетровську на острові посеред Дніпра розпочали монтаж реконструйованого пам'ятника Тарасові Шевченку.

За словами виконавців робіт, відремонтовану чавунну скульптуру, яка складається з декількох частин, привезли на острів баржею. Загальна вага монумента складе 57 тонн.

У четвер триває монтаж нижньої і середньої частини скульптури. Зварювальні роботи, як передбачається, триватимуть до кінця наступного тижня. Водночас, за словами виконавців, дощова погода може завадити здійсненню робіт в заплановані терміни: під час грози будь-які зварювальні та монтажні роботи заборонені.

У Дніпропетровську монтують один із найвищих у світі пам’ятників Шевченку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Планується, що до кінця місяця пам’ятник стоятиме на своєму місці. Після цього його передадуть на баланс Жовтневої районної ради Дніпропетровська.

За словами міського голови Івана Куліченка, реконструкція пам’ятника Шевченку коштувала бюджету 1,5 мільйона гривень. Як він повідомив журналістам, підрядна організація дає 10-річну гарантію на конструкцію пам’ятника. Міська влада заявляє, що до Дня міста, який відзначають у вересні, має намір привести до ладу і прилеглу до монумента територію.

2012 року у Дніпропетровську на острові демонтували пам’ятник Шевченкові. Офіційне пояснення – через аварійність. До того скульптура майже рік стояла без голови.

Скульптуру обіцяли реконструювати ще півтора року тому, однак уже кілька разів терміни завершення робіт переносили, а також збільшували прогнозовану суму витрат.

Пам’ятник Шевченкові у Дніпропетровську був одним один із найвищих у світі. Висота чавунної конструкції перевищувала 22 метри.
XS
SM
MD
LG