Доступність посилання

ТОП новини

Кузьмін: екс-мер Одеси Гурвіц – свідок у справі Тимошенко


Народний депутат від УДАРу, колишній міський голова Одеси Едуард Гурвіц має статус свідка у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня. Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв’ю газеті «День».

Раніше в інтерв’ю «Українській правді» Гурвіц розповів, що спілкувався зі Щербанем напередодні його вбивства. Останній розповів Гурвіцу, що його «замовив» Павло Лазаренко.

«Гурвіц має статус свідка. Свідчення Гурвіца дуже важливі для слідства. У нас багато свідків, які дають свідчення про те, хто і як вчинив це вбивство, зокрема про замовників. І ми маємо намір звинуватити в суді і Юлію Тимошенко, і Павла Лазаренка в організації і фінансуванні вбивства Щербаня», – зазначає Кузьмін.

Він уточнив, що у поведінці Тимошенко під час розслідування резонансних справ «простежується певна тактика дій, яка виникла не вчора і навіть не рік тому, Тимошенко користується цією схемою з 1995 року».

«Вона складається з чотирьох складових. Перша – невизнання провини і заперечення своєї причетності до злочину. Друга – звинувачення влади у фальсифікаціях справ, політичному підтексті тощо. Третє – демонстрація тяжкої і тривалої хвороби. Четверта – залучення міжнародних організацій, зокрема політичних союзників, для свого захисту (останнє є сучасним ноу-хау в їхній тактиці)», – заявив перший заступник генпрокурора.

Кузьмін також заявив, що Верховний суд України ніколи не ухвалював рішення про припинення справ, порушених проти Тимошенко раніше. «Це – звичайний обман. Насправді кримінальні справи щодо Тимошенко припинив генпрокурор Святослав Піскун», – додав він.

«Але оскільки в суді розглядалася аналогічна справа про припинення всіх справ через суд, то Верховний суд ухвалив таке рішення: оскільки Піскун ці справи вже закрив, то суду вже й розглядати нема чого – немає спору. Цей вердикт суду видається стороною Тимошенко за рішення нібито по суті. Це, як бачите, не так», – заявив Ренат Кузьмін.
XS
SM
MD
LG