Доступність посилання

ТОП новини

Щодо працівників держохорони, які затримували нетверезого суддю, почали кримінальне провадження (ВІДЕО)


Прокуратура Харківської області повідомила в четвер, що почала кримінальне провадження стосовно трьох працівників Державної служби охорони ГУ МВС в області, які в середу взяли участь у затриманні місцевого судді під час сутички в ресторані.

За даними прокуратури, держохоронці вчинили незаконні дії, застосувавши силу і спецзасоби проти судді районного суду, який був в інциденті потерпілим, а не нападником, і утримували його в наручниках і після того, як з’ясували, що той має статус судді.

Як сказав перший заступник прокурора Харківської області Володимир Суходубов, цю версію підтверджують записи камер спостереження: після того, як суддю вдарив один із клієнтів ресторану, громадянин Росії, в конфлікт втрутилися охоронці ресторану, які завалили потерпілого на асфальт, а після цього до нього ж застосували силу й спецзасоби і троє працівників служби держохорони, які були на місці події за іншим викликом, замість того, щоб допомогти потерпілому й припинити дії охоронців ресторану.

Усі троє держохоронців усунені з посад і взяті під варту до суду, їм оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї або спеціальних засобів, або болісними і такими, що принижують особисту гідність потерпілого, діями), сказав представник прокуратури.

За його словами, суддя, який відпочивав із друзями в ресторані, на час інциденту був у стані легкого сп’яніння, що відповідає приблизно келихові пива, і, коли його притисли до землі держохоронці, не чинив ніяких прямих дій на заволодіння їхньою зброєю, а повідомлення про цей інцидент Держслужби охорони не відповідає дійсності.

Державна служба охорони, яка повідомляла в четвер про затримання в Харкові двох її працівників, подала цілком іншу версію подій, за якою громадянин у стані сильного сп’яніння, який виявився суддею, чинив хуліганські дії, бив охоронця кав’ярні, намагався вирвати в держохоронця автомат і погрожував усіх перестріляти й заявляв, що він суддя, хоча ніяких документів про це не мав, і його статус судді підтвердився уже пізніше.
Співробітників ДСО затримали у Харкові за те, що вони намагалися заспокоїти суддю
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:08 0:00
Співробітників ДСО затримали у Харкові за те, що вони намагалися заспокоїти суддю
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00
XS
SM
MD
LG