Доступність посилання

ТОП новини

Українська учасниця розповіла про перемогу у школярському конкурсі дослідження Голокосту


11-класниця з Дніпропетровська Валерія Барська, яка посіла перше місце в одній із номінацій міжнародного конкурсу мультимедійних проектів «Chibur-2013», за найкращий індивідуальний блог, розповіла в четвер про свій блог і переможну участь у конкурсі.

За словами школярки, вона вже двічі брала участь у «Chibur», але торік посіла третє місце.

Як і минулого року, Валерія Барська займалася розробкою власного блогу, який отримав назву «Голокост не тільки для євреїв…». Всього у ньому наразі опубліковано сім статей, в яких дівчина ділиться своїми враженнями від відвідування музею «Пам’ять єврейського народу і Голокост в Україні» у Дніпропетровську та меморіалу «Яд Вашем» у Єрусалимі.

Також у розділах блогу дівчина розміщує вірші, ілюстрації, відео та іншу інформацію на тему Голокосту. Крім того, в розділі «Праведник громади» авторка блогу розповідає про людей, які зробили внесок у створення і розвиток єврейської школи. Читач блогу «Голокост не тільки для євреїв…» може за посиланням перейти і на інший блог Валерії Барської – її проект «Історія моєї родини».

«Участь у цьому проекті дала мені найголовніше – це усвідомлення і розуміння того, що я єврейка і що у моєї сім’ї глибоке коріння», – сказала школярка.

2013 року в міжнародному конкурсі «Chibur – історія народу через історію родини і громади» («Хібур» – івритом «зв’язок», «єднання», «причетність»), який організовує міжнародна єврейська організація ОРТ для школярів єврейських шкіл із країн колишнього СРСР, країн Балтії і Східної Європи, брали участь 187 школярів із семи країн – України, Росії, Киргизстану, Молдови, Латвії, Естонії і Болгарії. Переможців визначало журі з представників Росії, Ізраїлю, Молдови й України.

Із чотирьох номінацій конкурсу представники України перемогли у двох – Валерія Барська з Дніпропетровська за найкращий індивідуальний блог і Дана Берхштейн із Одеси за найкращий індивідуальний сайт. Крім того, представники України отримали і три з п’яти додаткових дипломів конкурсу за проекти, які відзначилися найкращим дизайном, унікальною добіркою авторських матеріалів і сучасністю.

Переможці конкурсу, який завершився на початку минулого місяця, отримають спеціальні дипломи та призи, а їхні куратори – грошові премії.
XS
SM
MD
LG