Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін зупинив дію постанови про запровадження біометричних паспортів


Кабінет міністрів України зупинив дію постанови щодо запровадження біометричних паспортів. Рішення від 12 червня 2013 року оприлюднено на урядовому порталі.

Мова йде про припинення дії постанови уряду від 13 березня 2013 року під назвою «Деякі питання виконання Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». У своєму новому рішенні уряд також відновлює дію низки постанов, зупинену у зв’язку з ухваленням вищезгаданого документу у березні цього року.

29 листопада 2012 року президент України підписав закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус». Закон набув чинності з 6 грудня.

Згідно з цим документом, в Україні запроваджувалися біометричні паспорти (що є однією з умов лібералізації візового режиму між Україною і ЄС).

13 березня 2013 року Кабмін прийняв постанову № 185 «Деякі питання виконання Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». Цією постановою уряд затвердив єдині зразки бланків документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, а також порядок оформлення цих документів.
XS
SM
MD
LG