Доступність посилання

ТОП новини

Януковича у Єнакієвому оберігали від журналістів


У п’ятницю президент України Віктор Янукович відвідав своє рідне місто Єнакієве. Журналістам поспілкуватися з президентом не пощастило. Спочатку прес-служба не хотіла, щоб кореспонденти робили відео- та фотозйомку. Однак потім, після зауважень, фотокореспондентам все ж дозволили зняти приїзд Віктора Януковича. Це тривало лише трохи більше ніж три хвилини. Далі всі події журналісти спостерігали на екранах моніторів у прес-центрі. Відеооператорам прес-служба запропонувала взяти картинку прес-служби президента. У рідному місті Янукович взяв участь у презентації проекту нової аглофабрики, яка, розпочавши роботу, як обіцяють, суттєво зменшить шкідливі викиди.

Віктор Янукович розпочав поїздку з відвідин кладовищ. Туди журналістів теж не запрошували, однак до приїзду високих гостей підготувалися. Могили та сама територія дуже доглянуті, бордюри пофарбовані свіжою білою фарбою, та навіть на могилах, де давно ніхто не бував, немає ні високої трави, ані сміття. Президент поклав квіти на могили та відправився на презентацію проекту нової аглофабрики.

Цю нову промислову потужність побудує для холдингу «Метінвест» бізнесмена Ріната Ахметова підрядник – фірма Siemens VAI. Аглофабрика має зменшити шкідливі викиди в атмосферу міста, її зведуть на території заводу ЄМЗ, який розташований в центрі Єнакієвого.

Буде будуватися нова аглофабрика. Подібні проекти потрібні по всій країні
Віктор Янукович
«Я коли летів сюди, читав довідкові матеріали, і мене вразила цифра, що скорочені викиди в атмосферу на місяць 50 тонн тільки за рахунок сучасних фільтрів та технологій, які встановлені на заводі. Однією з головних проблем залишалася робота старої аглофабрики. Буде будуватися нова аглофабрика, яка створить умови очищення атмосфери, очищення газів. Це велика перемога, яка прийде в 2016 році, коли ми пустимо аглофабрику. Подібні проекти потрібні по всій країні, особливо у великих промислових підприємствах», – зазначив президент.
Єнакієвці розповіли Януковичу, чи відчувають вони покращення
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:21 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Місцеві жителі нарікають на проблеми з довкіллям

«Ввечері вимикають фільтри. Вдень білий дим, а ввечері чорний та рудий дим іде. Вранці можна по площі пройти, і сліди залишатимуться. Хто в місті живе, вони хоч кожний ранок, хоч три рази на день витирай, хоч пластикові, хоч не пластикові, все одно пил буде», – розповів Радіо Свобода єнакієвець Сергій.

У нас одне головне питання – це чисте повітря. Ми дали обіцянку побудувати аглофабрику
Рінат Ахметов
Власник «Метінвесту» бізнесмен Рінат Ахметов екологічну проблему визнає. «На сьогодні в комбінат ми інвестували 670 мільйонів доларів, – каже він. – За 2012 рік середня заробітна плата склала 592 долари. І сьогодні у нас одне головне питання – це чисте повітря. Ми дали обіцянку побудувати аглофабрику. Незважаючи на складнощі та на те, що на ділових ринках сталі сьогодні криза, ми свою обіцянку виконали. Я хочу з упевненістю сказати, що міста, де присутні наші комбінати, це й Маріуполь, і Єнакієве, і Запоріжжя, люди там будуть дихати чистим повітрям. Однак для цього люди мають набратися терпіння».

Так само великі екологічні проблеми є в Маріуполі, в якому «Метінвест» був змушений зупинити роботу аглофабрики одного з меткомбінатів через погіршення екологічної ситуації та через масові виступи громадськості.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG