Доступність посилання

ТОП новини

Навальний оголосив про висування своєї кандидатури на посаду мера Москви


Російський опозиціонер Олексій Навальний офіційно повідомив про те, що висунув свою кандидатуру на посаду мера Москви. Як зазначив Навальний у своєму блозі на сайті видання «Сноб», 15 червня у виборчій комісії він підписав усі необхідні для балотування документи.

«Після цього мої документи офіційно прийняли та видали офіційну довідку, куди «вліпили» красиву круглу печатку», – розповів Навальний.

«Скоро представлю свою офіційну передвиборну програму», – написав опозиціонер і додав: «Її вже почали дуже смішно коментувати на офіційних телеканалах».

Вибори мера Москви призначили на 8 вересня після того, як раніше цього місяця посаду несподівано залишив Сергій Собянін. Президент Росії Володимир Путін прийняв його відставку, тож нині Собянін є виконувачем обов’язків.

Сергій Собянін є членом провладної партії «Єдина Росія». Він уже заявив про намір обиратися на мера у вересні, однак стверджує, що йтиме самовисуванцем.

Олексій Навальний нині є фігурантом низки кримінальних справ, порушених, зокрема, за підозрою його у шахрайстві. Сам Навальний вважає всі звинувачення політично мотивованими.
XS
SM
MD
LG