Доступність посилання

ТОП новини

За півроку роботи Рада ухвалила лише кілька десятків змістовних законів – «Опора»


Із майже двох тисяч законодавчих ініціатив Верховна Рада ухвалила тільки 37 змістовних законів. Про це йдеться в моніторингу, проведеному громадянською мережею «Опора».

Як повідомила координатор виборчих і політичних програм «Опори» Ольга Айвазовська, яка представляла результати моніторингу, за перші півроку роботи в українському парламенті були зареєстровані 1958 законодавчих ініціатив.

Найактивнішою фракцією, за результатами моніторингу, стала «Батьківщина» – 523 проекти законів і постанов, трохи менша законодавча активність у фракції Партії регіонів – 509 ініціатив. Позафракційні депутати запропонували 155 законопроектів, ВО «Свобода» – 110, Комуністична партія України – 106, УДАР – 95.

Топ-темою законодавчої діяльності, згідно з результатами моніторингу, стало питання економіки та грошей, трохи менше законопроектів стосувалися політики й державного управління, правоохоронної системи, соціальних проблем.

Найбільше економічна тема цікавила Партію регіонів, КПУ, і «Батьківщину».

«Від початку діяльності парламенту VII скликання було ухвалено тільки 37 законів і постанов політичних, змістовних і 217 – формальних нормативно-правових актів», – зазначила Айвазовська.

За даними «Опори», «найвпливовішим законоробом, безперечно, можна вважати президента України Віктора Януковича, адже 13 його законопроектів стала законами. На другому місці – Кабінет Міністрів – 10 законотворчих ініціатив були ухвалені Верховною Радою. На третьому місці Олег Тягнибок і Олександр Єфремов – по 5 їхніх законопроектів стали законами. Петро Симоненко, Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Віталій Ковальчук мають у своєму доробку по 3 змістовних законопроекти, прийнятих парламентом».
XS
SM
MD
LG