Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» закликала Гриценка скласти мандат


Анатолій Гриценко, архівне фото
Анатолій Гриценко, архівне фото
Фракція «Батьківщина» у Верховній Раді звернулася в понеділок до народного депутата Анатолія Гриценка з вимогою скласти депутатський мандат, повідомила прес-служба партії «Батьківщина».

Так вирішили на засіданні фракції після внутрішньофракційної дискусії навколо дій Гриценка, які, як мовиться в повідомленні, «суперечать угоді про непоборювання опозиційних політичних сил та які свідчать про його активну участь в інформаційній війні влади проти опозиції».

Анатолій Гриценко з його партією «Громадянська позиція» не ввійшли до об’єднаної «Батьківщини», коли до неї наприкінці минулого тижня приєдналися ще кілька політичних сил, але він заявляв, що залишається членом фракції «Батьківщини» і діятиме в її складі разом із опозицією.

У квітні Гриценко погрожував виходом із фракції, якщо, за його словами, «вожді опозиції і надалі лише імітуватимуть боротьбу» й ухвалюватимуть одноосібно, без обговорення з депутатами, рішення, «наслідком яких є втрата довіри людей і маргіналізація опозиції».

А в лютому Гриценка критикували за «класичний приклад деструктивної діяльності, породженої враженим самолюбством і надмірною амбітністю», через його інтерв’ю одному з «провладних» видань, у якому політик, як заявляли, різко критикував лідерів «Батьківщини» Арсенія Яценюка й Олександра Турчинова і звинувачував їх в авторитаризмі та волюнтаризмі.

Анатолій Гриценко був обраний до парламенту як фактично другий у виборчому списку «Батьківщини» після Арсенія Яценюка (колишнього прем’єра Юлію Тимошенко не зареєстрували на чолі списку).
XS
SM
MD
LG