Доступність посилання

ТОП новини

Новий біль Тимошенко


Стан здоров’я Юлії Тимошенко не загрожує її життю. Так прокоментував головний лікар Харківської центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» Михайло Афанасьєв заяви захисників колишнього прем’єр-міністра Сергія Власенка та Євгенії Тимошенко, доньки засудженої. А вони твердять, що від п’ятниці в Юлії Тимошенко різко погіршилося здоров’я. Сергій Власенко посилається на свої джерела в лікарні «Укрзалізниці» і в місії Кокса-Квасневського, що була у неї в суботу. А Євгенія Тимошенко в понеділок особисто побачила матір, яка, за словами Євгенії, через сильний біль не може навіть взутися.

Головний лікар Харківської лікарні «Укрзалізниці» Михайло Афанасьєв уникає чітких формулювань щодо стану здоров’я Юлії Тимошенко на сьогоднішній день. Він посилається на медичну таємницю, коли його просять підтвердити або спростувати інформацію про різке погіршення її здоров’я.

«Впродовж останнього тижня пацієнтка перебувала в тих самих умовах, з тими самими навантаженнями, з тим самим комплексом лікування. Ми проводимо лікування лише те, яке призначили німецькі лікарі. Як лікар, я можу сказати що нинішній її стан не є загрозливим ні щодо її життя, ні за станом здоров’я», – зазначив увечері в понеділок керівник ЦКЛ «Укрзалізниці» Михайло Афанасьєв.

Медик не приховував, що цього дня не стали проводити процедури колишньому прем’єрові, мовляв, така перерва була зроблена до вівторка.

Із іншою інформацію про матір після побачення з нею до преси вийшла Євгенія Тимошенко.

Вона стверджує, що Юлія Тимошенко, через біль не може навіть взутися.

«Вона постійно лежить. У п’ятницю при заняттях терапією їй стало гірше. Був дуже сильний простріл, все пішло їй у праву ногу і руку, і зараз практично будь-який рух викликає дуже гостру біль, незважаючи навіть на сильне знеболювальне», – сказала донька. Також вона розповіла, що її мати ходить, тримаючись за сторонню людину.

Перші заяви опозиції про погіршення стану їхнього лідера з’явилися у п’ятницю, коли до лікарняного спеціального блоку, де перебуває ув’язнена колишній прем’єр, не пропустили до неї на побачення захисника Миколу Титаренка. А в суботу захисник Сергій Власенко, посилаючись на свої джерела в лікарні та в місії Кокса-Квасневського, заявив, що зустріч із європейськими політиками українська опозиціонерка провела майже не встаючи з ліжка.

Захист очікує на приїзд берлінських лікарів

Щодо поширення опозиційними політиками інформації про погіршення здоров’я Тимошенко з посиланнями на свої джерела в медичній установі «Укрзалізниці» головний лікар Михайло Афанасьєв заявив, що персонал, який працює безпосередньо з пацієнткою, ніколи не видавав конфіденційну інформацію за межі лікарні.

«Ми вже тринадцять місяців працюємо з пацієнткою. Більш того, з нею працює конкретна бригада спеціалістів. І за всі ці місяці ніколи не було нарікань, щоб якась інформація, яка за медичними мірками є конфіденційною, виходила назовні. Сьогодні питання не в тому, що ми приховуємо, а про те, що ми маємо справу з реабілітацією хронічного захворювання, яке має свій перебіг, і не варто сподіватися, що це завжди буде по висхідній, тільки на краще, на краще й на краще, – наголосив головний лікар Михайло Афанасьєв.

Захист Тимошенко очікує на приїзд цього тижня берлінських лікарів із клініки «Шаріте», заявила Євгенія Тимошенко. Розмову з німецькими колегами мав у п’ятницю і сам Михайло Афанасьєв, який каже, що лікарня готова і надалі співпрацювати із «Шаріте».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG