Доступність посилання

ТОП новини

У Києві провели акцію солідарності з російськими політв’язнями (ВІДЕО)


Акція солідарності з в’язнями Болотної у Києві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:51 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Біля російського консульства у Києві активісти лівих радикальних груп провели акцію солідарності з в’язнями Болотної площі. Крім того, учасники акції згадали російських анархістів та антифашистів, які перебувають у місцях позбавлення волі чи під слідством, а також учасниць панк-гурту Pussy Riot.

Як заявляють організатори акції, вони навіть не сподіваються на реакцію представників російської влади. За їхніми словами, акції – спосіб показати, що люди, які опинилися за ґратами через власні політичні переконання, не забуті.

Опозиція в Росії вважає політичними в’язнями близько 30 людей, яких засудили, судять чи щодо яких триває слідство в «Болотній справі». Слідство звинувачує їх в закликах до масових заворушень, участі у масових заворушеннях і застосуванні насильства щодо представника влади під опозиційної акції на Болотній площі.

6 травня 2012 року (напередодні інавгурації Володимира Путіна на третій термін на посаді президента Росії ) на Болотній площі масова опозиційна демонстрація переросла в сутички з поліцією. Опозиція заявляє, що сутички стали наслідком спланованої провокації з боку влади, і називає «Болотну справу» сфабрикованою за політичними мотивами.
XS
SM
MD
LG