Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко не хоче залишати «хвостів» у відносинах з Україною


Україна зацікавлена в якнайшвидшому набутті Білоруссю статусу повноправного члена Світової організації торгівлі, заявляє президент України Віктор Янукович.

«Звісно, ми підтримує прагнення Республіки Білорусь стати повноправним членом СОТ», – сказав Янукович під час розширених українсько-білоруських переговорів у Києві.

Глава української держави додав, що головування України в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) також створює умови для участі Білорусі в процесах, що стосуються зміцнення в Європі безпеки й стабільності.

Водночас пiд час зустрiчi з Віктором Януковичем у форматi «вiч-на-вiч» Олександр Лукашенко заявив, що мiж Україною і Білоруссю накопичилися питання, якi потребують вирiшення. «Щоб у нас не залишалося «хвостів» на майбутнє. Ми до цього готовi, бiлоруська сторона, i я Вам про це заявляю. Якщо сьогоднi українськi експерти, спецiалiсти i Ви приймете аналогiчнi рiшення, ми знiмемо всi питання на сьогоднi в наших вiдносинах», – сказав президент Бiлорусi.

Вiн також наголосив на важливостi спiвпрацi України з Митним союзом i Єдиним економiчним простором.

«Україна не чужа менi країна, i я все робитиму як глава держави, щоб пiдтримувати дуже тiснi, дружнi, максимально вигiднi для України відносини», – сказав Лукашенко.

Президент Білорусі перебуває в Україні з дводенним візитом.
XS
SM
MD
LG