Доступність посилання

ТОП новини

Висновок Венеціанської комісії поважаємо, але рішення за нами – Єфремов


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов
Верховна Рада дослухається до зауважень Венеціанської комісії, однак депутати ухвалюють рішення на свій розсуд, заявляють у Партії регіонів.

«Ми з повагою ставимося до фахівців Венеціанської комісії і розглядатимемо всі питання, які вони порушують, але рішення ухвалюватимуть депутати в сесійній залі так, як вони вважають за потрібне їх ухвалювати. У нас є своя держава, у нас є певні обставини в цій державі, і, ухвалюючи відповідні рішення, депутат цього не враховувати не може», – сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, коментуючи негативний висновок Венеціанської комісії щодо законопроекту про референдум,ухвалений Верховною Радою в листопаді 2012 року.

Венеціанська комісія в своєму висновку, зокрема, відзначила, що ухвалення змін до Конституції України на референдумі може нашкодити конституційній стабільності й законності в Україні.

Венеціанська комісія заявляє, що можливість ухвалення Конституції на референдумі, скликаному з народної ініціативи, не передбачена чинним Основним законом.
XS
SM
MD
LG