Доступність посилання

ТОП новини

Суд знову переніс розгляд скарги Луценка


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Києво-Святошинський районний суд Київської області переніс розгляд скарги екс-голови МВС Юрія Луценка на закриття кримінального провадження проти першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна за підозрою в санкціонуванні незаконного арешту екс-міністра. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар «Народної самооборони» Лариса Сарган.

За її словами, засідання перенесли на 27 червня за клопотанням прокурора, який заявив, що не може взятии участь у сьогоднішньому засіданні.

Луценка затримали 25 грудня 2010 року, а через кілька днів за рішенням суду його заарештували. Екс-глава МВС відбував покарання за скоєння низки посадових злочинів в Менській колонії на Чернігівщині з кінця серпня 2012 року.

Згодом, у липні 2012 року, Європейський суд з прав людини встановив, що досудовий арешт екс-глави МВС порушував права людини.

7 квітня президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка, і в той же день він вийшов з колонії.

7 червня суд вже переносив розгляд скарги екс-міністра. Таке рішення було ухвалене за клопотанням Луценка і його адвоката Ігоря Фоміна надати на наступному судовому засіданні суду оригінали скарг, які вони подавали в суди вищих інстанцій після винесення ухвали Печерським районним судом Києва про зміну Луценку запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт.
XS
SM
MD
LG