Доступність посилання

ТОП новини

Італійці: каштани для Хрещатика відбирав представник із Києва


Проект Walkkyiv, Хрещатик
Проект Walkkyiv, Хрещатик
Італійська фірма, в якої закупили каштани для висадження на київському Хрещатику, відкидає звинувачення в підміні саджанців сорту «Бріотті» на саджанці звичайного кінського каштана.

Це випливає з прес-релізу італійської компанії Vivai Sandro Bruschi від 31 травня, який сьогодні оприлюднила Тетяна Меліхова, голова тимчасової контрольної комісії Київради, яка займається вивчення ситуації з висадженням на Хрещатику каштанів кінських замість «Бріотті».

У документі наголошується, що компанія Vivai Sandro Bruschi отримала замовлення на постачання рослин від представника компанії Florex Максима Петухова. При цьому він у момент замовлення не уточнив, як використовуватимуть рослини і хто є кінцевим одержувачем, наголошують італійці. «Клієнт замовив поставку Aesculus Carnea (рожеве цвітіння) і Hippocastanum Baumannii (біле цвітіння), як це доводять документи, які є в нашому розпорядженні», – йдеться в заяві розплідника.

«Клієнт приїхав до Італії в лютому 2013 року, період, коли, як відомо, рослини не мають листя або квітів. Пана Петухова супроводили до спеціалізованого відділу для вирощування Aesculus, і він безпосередньо вибрав всі рослини для купівлі. Незважаючи на те, що його поінформували про те, що Carnea, Baumannii і Hippocastanum ростуть разом на одній території, клієнт за однаковою ціною обрав найбільші за розміром рослини, хоча його попередили, що Aesculus Carnea росте повільніше і, отже, ймовірніше, що підібрані рослини матимуть біле цвітіння», – йдеться в прес-релізі.

Петухов на засіданні комісії спростував цю інформацію. За словами Петухова, він був у лютому в Італії і відвідав розплідник Vivai Sandro Bruschi, оскільки займається вирощуванням рослин. Побачивши там саджанці сорту «Бріоті», він поставив до відома про це компанію «Професійний садівник».

«У прямому сенсі я не відбирав каштани. Вони (ТОВ «Професійний садівник» – ред.) далі вели свої переговори самостійно», – наголосив він.

На Хрещатику цієї весни висадили 289 саджанців каштанів. Влада Києва заявляла, що це червоні каштани сорту «Бріотті», стійкі до шкідника. Проте згодом виявилося, що лише два каштани на Хрещатику сорту «Бріотті».
XS
SM
MD
LG