Доступність посилання

ТОП новини

Виставка для блюзменів у Донецьку


Донецькі художники за тиждень намалювали картини для власної мінівиставки
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Донецькі художники за тиждень намалювали картини для власної мінівиставки

Донецьк У Донецьку триває виставка «Обережно, пофарбовано!» Вона не має куратора та розташована в одній з кав'ярень міста. Експозиція присвячена блюзу, тому під час її відкриття відбувся концерт донецьких музикантів. Молоді митці об'єдналися рік тому та періодично влаштовують подібні невеликі культурні події.

На виставці представили свої роботи вісім молодих донецьких художників. Вони входять до молодіжного крила Національної спілки художників України та в майбутньому планують до неї вступити. Оскільки галерей в Донецьку бракує, а розклад Художнього музею сформований на роки вперед, експозиції часто розміщують в кав'ярнях.

Тамара Злачевська є однією з авторок. Вона на виставці представила свою роботу «Сакс», де зображено саксофон.

«Ми зробили мінівиставку, присвячену блюзу. Вона називається «Обережно, пофарбовано!», бо ми підготували роботи буквально за тиждень. І більшість робіт свіжі повісили, тобто можна сказати, що вона навіяна музикою та зроблена дуже швидко. Це сформувалося дуже спонтанно, ми зібралися та за десять хвилин вирішили, що нам робити, як далі творчо розвиватися. На цій виставці представлено вісім художників», – каже вона.

Анастасія Щетинина очолює це молодіжне об'єднання.

«Це така маленька і досить інтимна виставка. У нас є молодіжне об'єднання, якому вже рік. Зараз туди входять 12-13 людей. Ми так гуртуємо хлопців та дівчат, які в нас є талановиті. Тут представлений лише станковий живопис та є ще станкова графіка. Ми на майбутнє плануємо щось таке вже розгорнуте і щось ще цікавіше», – розповідає вона.

Вона додала, що взагалі зараз художником в Україні бути неважко, але це дуже відповідальна праця, яка формує смаки суспільства. Під час відкриття виставки відбувся блюзовий концерт. Художники писали портрети музикантів, поки ті грали.

Більшість творів – це «донецький «свіжак»

Коментуючи виставку та власну картину, на якій зображено дівчину в пледі, один із митців Віктор Вербовський зазначив:

«Більшість – це донецький наш «свіжак», щоб ознайомити публіку з тим, що роблять їхні сучасники. Формат виставки сам пояснює будь-якому глядачу. Нехай люди фантазують, думають на тему блюзу, музики, чогось затишного, як і та атмосфера, яку ми зараз тут намагаємося створити», – переконує художник.

Виставка триватиме до 30 червня, її можна подивитися у Smartcafe, яке розташоване на перетині вулиці Артема та проспекту Богдана Хмельницького.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG