Доступність посилання

ТОП новини

Курченко купує великий медіахолдинг


Сергій Курченко
Сергій Курченко
Група компаній СЄПЕК, створена бізнесменом Сергієм Курченком, офіційно заявляє про купівлю ним «Українського медіа холдингу» (UMH group) – одного з найбільших медіагравців на українському ринку, що має також значні медіаактиви в Росії.

«Сторони завершили процес переговорів, підписали договір купівлі-продажу 100% акцій і почали фінансувати угоду. Насьогодні сплачено близько 50% від суми угоди», – йдеться в повідомленні СЄПЕК.

Завершення угоди планується упродовж восьми місяців, наразі 98% акцій передано на зберігання ескроу-агенту (одній з авторитетних юридичних компаній Великої Британії), уточнюють у компанії.

«У планах ГК СЄПЕК на найближчі три роки після отримання прав власності та повного закриття угоди – реінвестувати прибуток UMH group у її розвиток і додатково інвестувати в різні проекти UMH до 100 мільйонів доларів», – наголошують у компанії.

СЄПЕК також заявляє, що підтримуватиме незалежність редакцій, забезпечить можливість дотримання ними журналістських стандартів, а також готова підписати з журналістськими колективами відповідні угоди.

В управлінні групи UMH перебуває 5 мережних і 3 локальні радіостанції. Також група володіє 15 веб-ресурсами, телеканалом «Меню-ТВ», видає газету «Комсомольська правда в Україні», журнали «Футбол», «Фокус», «Кореспондент», «Теленеделя». Крім того, холдинг має ліцензії на видання журналів Forbes і Vogue.
XS
SM
MD
LG