Доступність посилання

ТОП новини

Викриття журналістами корупції влади помічають на Заході – Сергій Лещенко


Сергій Лещенко під час протесту журналістів і громадських активістів проти законопроекту про наклеп
Сергій Лещенко під час протесту журналістів і громадських активістів проти законопроекту про наклеп
Захід звертає увагу на викриття корупції влади українськими журналістами. Таку думку в інтерв'ю «Голосу Америки» висловив журналіст Сергій Лещенко, який у четвер у Осло отримав премію «Вільна преса Східної Європи».

«Захід намагається заохотити журналістів і далі контролювати владу та не дозволяти їй бути корумпованою та розбещеною», – заявив Лещенко, коментуючи отримання премії.

Сергій Лещенко сподівається, що з часом аудиторія українського Інтернет займе активну позицію і «не дозволятиме корумпованим політикам приходити до влади».

Він зазначив, що в Україні зараз відбувається «відкат» від демократії і політично активні журналісти намагаються його зупинити.

«Свободу втратити дуже легко, а відвоювати її назад дуже тяжко», – вважає журналіст.

Свободу втратити дуже легко, а відвоювати її назад дуже тяжко
Сергій Лещенко
Церемонія вручення премії відбулася в присутності державного секретаря Міністерства закордонних справ Норвегії Грі Ларсен.

Премія «Вільна преса Східної Європи», заснована німецьким фондом Герда Буцеріуса, видавця газети Die Zeit. Цьогорічну премію також отримали російські журналісти Олена Костюченко та Олександр Гольц, а також азербайджанські журналісти Таміна Тагізаде і Мехман Гусейнов, якого офіційне Баку відмовилося випустити з країни на церемонію до Осло.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG