Доступність посилання

ТОП новини

Кличко і Яценюк говорили з німецьким міністром про єдиного кандидата


Лідер УДАРу Віталій Кличко і голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле говорили про об’єднані дії української опозиції не тільки в парламенті, але й на виборах президента в 2015 році. Про це Кличко заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Так, дійсно, ми говорили про дії опозиції і дуже важливе прохання пана Вестервелле, що повинні бути об’єднані дії, об’єднано працювати не тільки в парламенті, а й має бути об’єднаний кандидат на президентських виборах 2015 року», – сказав Кличко.

На запитання, наскільки готова опозиція до висловлення ідеї про єдиного кандидата, Кличко заявив: «Ми вже висловлювали цю позицію. Ми знаємо, що ми будемо висувати єдиного кандидата від опозиційних сил у другому турі. Якщо вибори будуть однотурові, ми готові висунути вже у першому турі єдиного кандидата».

Як заявив лідер УДАРу, німецький міністр пропонував говорити про єдиного кандидата вже сьогодні. «Пропонував, але на сьогоднішній день я впевнений, що опозиційні сили, і Арсеній Яценюк казав, що ще зарано про це казати», – сказав Кличко.

Водночас лідер УДАРу наголосив, що впевнений у тому, «що ми повинні об’єднати наші зусилля і в найближчий час висунути кандидата від опозиційних сил, кандидата, який має найбільші шанси перемогти представника влади, пана Януковича».

Повністю інтерв’ю Віталія Кличка читайте і дивіться на сайті radiosvoboda.org у суботу, 22 червня.
XS
SM
MD
LG