Доступність посилання

ТОП новини

Інформатор про стеження спецслужб США вилетів із Гонконга до Москви – газета


Газета South China Morning Post не раз друкувала інтерв’ю з Едвардом Сноуденом, фото 13 червня 2013 року
Газета South China Morning Post не раз друкувала інтерв’ю з Едвардом Сноуденом, фото 13 червня 2013 року
Газета South China Morning Post із Гонконгу повідомила в неділю на своєму сайті, що Едвард Сноуден, який викрив таємні програми американських спецслужб щодо стеження за телефонними контактами й діями в інтернеті і втік до Гонконгу, вилетів літаком до столиці Росії.

За даними газети, яка раніше публікувала кілька інтерв’ю зі Сноуденом, той вирушив до Москви рейсом російської авіакомпанії «Аерофлот», але Росія не є кінцевою метою його подорожі.

Представник влади Гонконгу, регіону Китаю з широкою автономією, підтвердив, що Сноуден залишив територію цього регіону, не уточнюючи, куди саме.

У суботу у США повідомляли, що закликали владу Гонконгу прискорити дії за запитом США про екстрадицію Сноудена, про яку попросили раніше.

У США Едварда Сноудена, колишнього аналітика приватної компанії, що за контрактом працювала для Агентства національної безпеки США, заочно звинуватили у викраденні майна держави, умисному розголошенні таємної інформації і незаконній передачі оборонної інформації. За кожним із цих звинувачень йому може загрожувати до 10 років ув’язнення в разі визнання винним.

Сноуден утік до Гонконгу після своїх викриттів у пресі про таємні програми стеження американської влади, зокрема, за даними про телефонні розмови через мережі принаймні однієї з найбільших телефонних компаній у США, а також за діями в інтернеті, які здійснюють через мережі дев’яти великих інтернет-компаній США іноземні громадяни з-поза меж країни. В Агентстві національної безпеки США наполягають, що ці програми допомогли зірвати десятки терактів.
XS
SM
MD
LG