Доступність посилання

ТОП новини

Парламентські вибори в Туркменистані призначили на грудень


Будівля Меджлісу (парламенту) в Ашгабаті, попереду позолочений пам’ятник першому президентові Сапармуратові Ніязову, фото 2012 року
Будівля Меджлісу (парламенту) в Ашгабаті, попереду позолочений пам’ятник першому президентові Сапармуратові Ніязову, фото 2012 року
У Туркменистані державні засоби інформації повідомили сьогодні про рішення парламенту провести чергові парламентські вибори 15 грудня.

Це будуть перші вибори, в яких братиме участь більш як одна партія – донедавна єдина дозволена, владна Демократична партія Туркменистану, що виникла з колишньої туркменистанської Комуністичної партії радянських часів. Минулої осені в Туркменистані зареєстрували першу і наразі єдину «альтернативну» Партію промисловців і підприємців Туркменистану – після того, як на початку того року парламент ухвалив закон про створення партій, а президент Ґурбанґули Бердімухамедов заявив, що необхідно створити ще одну партію.

Критики вважають, що створення «альтернативної» Партії промисловців і підприємців є символічним кроком, і насправді ця партія буде під повним контролем влади Туркменистану.

На час попередніх виборів нинішнього складу парламенту, кінця 2008 – початку 2009 року, з конституції Туркменистану вже зняли пункт про однопартійність країни, але інших партій, крім Демократичної, ще не існувало.
XS
SM
MD
LG