Доступність посилання

ТОП новини

У Чорному морі почалася активна фаза українсько-російських військових навчань


Вранці 25 червня в Чорному морі почалася морська фаза українсько-російських військово-морських навчань «Фарватер миру-2013», темою яких є ведення спільних антипіратських дій на морі.

За повідомленням прес-центру командування ВМС України, протягом дня учасники маневрів мають забезпечити розгортання об’єднаного загону кораблів, організувати їхню оборону і захист на переході морем, провести навчання з протиповітряної оборони, контроль за безпекою судноплавства та опитування підозрілого судна.

Планом навчань, до участі в яких з двох сторін залучено близько 15 кораблів і суден, авіація, особовий склад спеціальних підрозділів, у першій половині дня передбачені також виконання бойових вправ, зокрема, артилерійська стрільба по надводній та повітряній цілях, глибинне бомбометання, розстріл плаваючої міни.

Одним з головних епізодів другої половини дня стане ведення антипіратських дій, що включає висадку груп спеціального призначення на захоплене піратами судно, проведення навчань з визволення судна. Крім того, сили безпеки проведуть тренування у взаємодії з авіацією з надання допомоги аварійному судну, пошуку й порятунку особового складу з поверхні води.

Урочиста церемонія відкриття спільних українсько-російських навчань «Фарватер миру-2013» пройшла 22 червня в Севастополі.

За принципом ротації, цього разу керівником навчання є командувач Чорноморського флоту Російської Федерації віце-адмірал Олександр Вітко.

Цьогорічні навчання проводяться на підставі указу президента України від 28 лютого 2013 року «Про затвердження Плану проведення в рамках військового співробітництва багатонаціональних навчань на території України за участю підрозділів Збройних Сил України та їх участі у багатонаціональних навчаннях поза межами України у 2013 році».

Українсько-російські маневри «Фарватер миру» з перервами проводяться з 1997 року. З 2010 року вони є щорічними.
XS
SM
MD
LG