Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк у США говорив про «історичний момент» для України


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Україна має стати членом великої європейської сім’ї, і для цього потрібно не втратити історичний момент – підписати Угоду про асоціацію з Європейським союзом у Вільнюсі. Про це заявив голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк в Інституті Брукінгза у Вашингтоні, де він виступив із публічною лекцією.

«Зараз – історичний момент для моєї держави і мого народу: бути чи не бути. Чи ми приєднаємося до ЄС і зробимо перший крок – підписання Угоди про асоціацію з ЄС включно з зоною вільної торгівлі, чи не приєднаємося. Цей історичний момент має бути використаний, і ми очікуємо, що це буде зроблено у Вільнюсі», – цитує Яценюка сайт «Батьківщини».

Водночас, наголосив опозиціонер, для цього має бути виконано кілька умов, ключова з яких – «Юлія Тимошенко має бути на свободі». Але це, за його словами, лише верхівка айсберга, сьогодні чинний президент і уряд провадять політику згортання політичних і громадянських прав та свобод. «Політичні переслідування і вибіркове правосуддя повинні бути зупинені», – сказав голова політради «Батьківщини».

Яценюк також висловив переконання, що в найближчому майбутньому президент Віктор Янукович покаже свою політичну волю до підписання Угоди про асоціацію з ЄС і зробить перший крок до звільнення Юлії Тимошенко.

Лідер фракції «Батьківщина» перебуває з кількаденним візитом у США. В опозиції заявляють, що під час візиту Яценюк донесе позицію опонентів Віктора Януковича американській стороні.
XS
SM
MD
LG