Доступність посилання

ТОП новини

Азаров закликав депутатів відмовитися від блокування заради ЄС


Микола Азаров
Микола Азаров
Прем’єр Микола Азаров закликає народних депутатів України відмовитися від політичних амбіцій, забезпечити ефективну роботу парламенту для виконання Києвом вимог Євросоюзу з підписання угоди про асоціацію.

«Час, витрачений на блокування роботи парламенту, нині віддаляє нас від мети – стати частиною об’єднаної Європи. Це нині залежить не від уряду, а від Верховної Ради, оскільки більшість питань стосується законодавчих рішень парламенту», – сказав Азаров, відкриваючи засідання уряду.

Прем’єр нагадав, що Україна на шляху до підписання угоди про асоціацію в листопаді має продовжити реформу виборчого законодавства, реформу правоохоронної системи, а також вирішити питання вибіркового правосуддя.

«На Верховній Раді нині лежить велика історична відповідальність. Я дуже хочу, щоб це зрозумів кожен народний депутат... Ми закликаємо відмовитися від політичних амбіцій та егоїзму заради великої національної мети», – додав Азаров.

З 1 по 5 липня відбудеться останній пленарний тиждень цієї сесії Верховної Ради. До осені депутати будуть на канікулах. Можливе підписання угоди про асоціацію України з ЄС очікують на саміті у Вільнюсі в листопаді цього року.
XS
SM
MD
LG