Доступність посилання

ТОП новини

Раді пропонують поновити курс України на членство в НАТО


Депутат Верховної Ради, член фракції «Батьківщина» В’ячеслав Кириленко пропонує парламенту закріпити на законодавчому рівні поновлення курсу України на членство в НАТО. Про це повідомляє прес-служба партії «За Україну!».

«Метою ухвалення закону є відмова від так званої політики позаблоковості в сфері національної безпеки й закріплення на законодавчому рівні курсу України на придбання повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору», – сказано в повідомленні.

Відповідний законопроект вже зареєстрований у парламенті, але його тексту поки що на сайті Верховної Ради немає.

У липні 2010 року парламент виключив прагнення України до членства в НАТО з переліку основних напрямків державної політики в сфері національної безпеки з ініціативи президента Віктора Януковича.

При цьому парламент зберіг у переліку основних напрямків держполітики в сфері нацбезпеки прагнення до набуття членства в ЄС при збереженні добросусідських відносин і стратегічного партнерства з Росією, іншими країнами СНД, а також з іншими державами світу. Верховна Рада встановила, що в основах зовнішньої політики Україна дотримується політики позаблокового статусу.
XS
SM
MD
LG