Доступність посилання

ТОП новини

Персональні дані користувачів «ВКонтакті» не потрапили до слідчих – Міндоходів


Персональні дані користувачів соцмережі «ВКонтакті» відсутні на комп’ютерному обладнанні, вилученому під час обшуку в службових і підсобних приміщеннях ТОВ «ДАТА-АЙІКС ЮЕЙ». Про це повідомляють у прес-службі головного управління Міндоходів у Києві, посилаючись на попередні результати розслідування.

«У теперішній час проводиться обшук вилученої комп’ютерної техніки. ТОВ «ДАТА АЙІКС ЮЕЙ» є провайдером комп’ютерних послуг доступу до мережі інтернет і не є офіційним представником в Україні соціальної мережі «ВКонтакті». Слідчі підрозділи, які виходили на слідчі дії, взагалі не знали, що ці підприємства якимось чином стосуються мережі «Вконтакті», – наголосив начальник прес-служби Микола Ковтуненко, зауваживши, що на вилученому комп’ютерному обладнанні слідчих цікавить лише інформація, яка стосується ТОВ «ДАТА АЙІКС ЮЕЙ» та ТОВ «ЕВОС» (саме його підозрюють в умисному ухиленні від сплати податків).

При цьому Ковтуненко повідомив, що кримінального провадження щодо соціальної мережі «ВКонтакті» не відкривали і не відкриватимуть. Окрім того, він наголосив, що ніяких претензій з боку представництва «Вконтакті» Міндоходів не отримувало.

Раніше технічний директор соціальної мережі «ВКонтакті» Микола Дуров повідомив, що правоохоронці в Києві вилучили кілька серверів компанії, які відповідали за кешування даних.

«Проти нас ніяких звинувачень немає. Розслідується справа про ухиляння від податків якоїсь української компанії, яка до нас ніякого стосунку не має, але фінансові документи цієї компанії нібито можуть бути на цих серверах», – повідомив технічний директор соціальної мережі «ВКонтакті».

В результаті дій правоохоронців швидкість доступу до соцмережі у багатьох українців суттєво впала. Вартість вилученого обладнання, за оцінками Дурова, становить близько півмільйона доларів.
XS
SM
MD
LG