Доступність посилання

ТОП новини

Українські медіахолдинги захищатимуть своє відео від піратів


Володимир Бородянський (глава StarLightMedia), Тетяна Смирнова (директор з юридичних питань групи компаній «1+1 Медіа»), Федір Огарков (директор «Медіа Група Україна»)
Володимир Бородянський (глава StarLightMedia), Тетяна Смирнова (директор з юридичних питань групи компаній «1+1 Медіа»), Федір Огарков (директор «Медіа Група Україна»)
Найбільші українські медіа-групи «1+1 Медіа», «Медіа Група Україна», Inter Group і StarLightMedia до 1 жовтня пропонують усім інтернет-ресурсам, які використовують їхній відеоконтент, урегулювати відносини. При цьому прибуток від розміщення легального контенту ділитиметься між учасниками домовленостей.

«Ми пропонуємо всім майданчикам розміщувати наше відео в нашому плеєрі. У кожної групи він буде свій. Ми будемо керувати рекламою в цьому плеєрі. Натомість майданчик буде отримувати більше користувачів на свій сайт. Також все, що довкола, банерна реклама і так далі, буде діставатися теж йому», – пояснює глава StarLightMedia Володимир Бородянський.

Для користувачів практично нічого не зміниться, запевняють керівники медіахолдингів. Платити ні за що не треба, проте переглядати програми, шоу чи інший контент доведеться лише онлайн без можливості його скачування.

«Ми в будь-якому випадку не хочемо обмежувати кінцевих споживачів нашого контенту в інтернеті. Більше того, ми в цьому зацікавлені. Модель, яку ми пропонуємо, не передбачає, що споживачі чи посередники будуть платити за це якісь гроші. Ця схема передбачає, що всі сторони, і споживачі, і компанії, які мають бізнес в інтернеті і на цьому заробляють, продовжуватимуть заробляти і далі. Просто нам потрібно сісти і домовитись про виконання нескладних правил, від виконання яких виграють всі сторони», – каже директор «Медіа Група Україна» Федір Огарков.

Упродовж найближчих трьох місяців (до 1 жовтня 2013 року) представники інтернет-майданчиків зможуть подати заявки на участь у контент-партнерстві «Чисте небо» й отримати можливість розміщення легального відео медіа-груп на своїх сторінках на спеціальних умовах. В іншому випадку їм надходитиме попередження і прохання видалити контент протягом доби. Пропонується також і переглянути вже наявний на сайтах контент і розмістити його за новими правилами.

Усі чотири українські медіахолдинги інвестують у свій контент, за їхніми підрахунками, понад 1,5 мільярда доларів. При цьому 75% їхнього контенту, що транслюється онлайн, транслюється з порушенням авторських прав.
XS
SM
MD
LG