Доступність посилання

ТОП новини

Луценко каже, що ставить експеримент з ефективності українського суду


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко висловлює сумнів у здатності українських судів захищати права людини. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, про це екс-міністр заявив перед початком засідання Києво-Святошинського райсуду Київської області за його скаргою на закриття кримінального провадження проти першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна за підозрою в санкціонуванні незаконного арешту екс-міністра.

«Я ставив експеримент, чи здатні українські суди захистити права обвинуваченого, без європейського суду. Виявилося, що не здатні. Зараз ставлю експеримент, чи може наш суд захистити права потерпілого. Боюся, що результат буде той самий. Однак ми доведемо цю справу до кінця», – заявив екс-міністр.

Сьогодні інтереси Луценка в суді захищає адвокат Ігор Фомін, Генпрокуратуру представляє прокурор Олександр Шкітов.

Цього місяця суд уже двічі переносив засідання за розглядом скарги Луценка: 7 і 18 червня.

Луценка затримали 25 грудня 2010 року, а через кілька днів за рішенням суду його заарештували. Екс-глава МВС відбував покарання за скоєння низки посадових злочинів в Менській колонії на Чернігівщині з кінця серпня 2012 року.

Згодом, у липні 2012 року, Європейський суд з прав людини встановив, що досудовий арешт екс-глави МВС порушував права людини.

7 квітня президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка, і в той же день він вийшов з колонії.
XS
SM
MD
LG