Доступність посилання

ТОП новини

Обама відвідає колишній центр работоргівлі в Сенегалі


Президент Барак Обама перебуває в Сенегалі, на початковому етапі свого африканського турне, яке присвячене питанням розвитку торговельних зв'язків та інвестицій, а також безпеці продовольства.

Програма його візиту у четвер включає зустрічі та офіційну вечерю з президентом Сенегалу Макі Саллем, а також дискусію про верховенство права з регіональними судовими лідерами.

Обама і його дружина Мішель також відвідають острів Іль-де-Ґорі, який входить у список об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тут в 15-19 століттях знаходився найбільший центр работоргівлі на африканському узбережжі.

Білий дім називає Сенегал молодою демократією і партнером США у створенні громадських інститутів в Африці.

Напередодні візиту президента, торговий представник США Майкл Фроман заявив, що, беручи до уваги послаблення епідемії СНІДу та зменшення корупції, «зірки говорять» про можливість значного скорочення бідності в Африці.

Однак, за словами Фромана, прогрес в Африці все ще крихкий. Він зазначив, що США хочуть бути на боці тих, хто зробив останні досягнення неповоротними.

З Сенегалу Обама планує поїхати в ПАР і відвідати острів Роббен, де розташована в'язниця, в якій колишній президент Південно-Африканської Республіки Нельсон Мандела провів майже двадцять років. Перед тим як повернутися додому, президент США також здійснить візит до Танзанії.

Це лише другий візит Обами до країн Африки південніше Сахари з часу його обрання на посаду президента США. У 2009 році він зробив коротку зупинку в Гані.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG