Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко висловила співчуття Конституції


Колишній прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко привітала громадян України з Днем Конституції. Водночас вона додала, що має зараз «складні почуття» і наголосила, що «вперше в цей день мені нікого не хочеться вітати із святом».

«Гарант Конституції принижує та попирає її з особливим натхненням. Конституційний суд — ім’ям України — освячує своїми рішеннями найбрутальнішу та найцинічнішу наругу над нею. Конституцію не поважають, її положень не дотримуються ані депутати, ані міністри, ані чиновники. Громадяни вже просто не вірять у її силу», – відзначила Тимошенко на сайті партії «Батьківщина», яку вона очолює.

Водночас «поки в нас є наша Конституція, поки її не понівечили і не підлаштували під себе сучасні політичні вандали, це свято Конституції — є Днем потенційних можливостей нашої країни», додала Тимошенко, яка відбуває в Харкові семирічне покарання за перевищення влади і службових повноважень.

Сьогодні в Україні відзначають День Конституції. Основний закон країни був ухвалений 28 червня 1996 року, але після цього неодноразово зазнавав змін.
XS
SM
MD
LG