Доступність посилання

ТОП новини

Представник Януковича розповів, коли Тимошенко зможе балотуватися в президенти


Людина, яка була засуджена, має право балотуватися у президенти – за умови, якщо процедура понесення покарання була завершена. Таку думку висловив представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко в ефірі «5 каналу», де обговорювалося питання можливості участі Юрія Луценка та Юлії Тимошенко у виборах 2015 року.

«Я вважаю, що людина, яка була засуджена, звичайно, має право балотуватися… Якщо скоєно або правопорушення, або злочин, це не є тавро на все життя. Якщо людина виправилась і вона понесла відповідне покарання, не повинно її супроводжувати все життя це тавро… Коли завершена процедура понесення покарання, тоді, будь ласка, людина може балотуватися», – зазначив Мірошниченко.

Він додав, що українське законодавство «достатньо виважено тлумачить цю ситуацію».

За його словами, саме такої позиції дотримується президент.

«Президент як гарант Конституції, звичайно, вважає, що право людини обмежити ніхто не може. Якщо зняття судимості або погашення судимості повертає, тобто фіксує момент, коли людина перед суспільством спокутувала ті провини, які були у вигляді правопорушення, або злочину навіть, то ніхто не може її утискати, ніхто не може штучно її обмежити в реалізації своїх політичних прав. І, власне, так тлумачить цю ситуацію український закон», – підкреслив Мірошниченко.
XS
SM
MD
LG