Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовив Луценку у відновленні розслідування проти Кузьміна


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Суд відмовився відновити кримінальне провадження стосовно першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, слідчого генпрокуратури Сергія Войченка, суддів Печерського й Апеляційного судів, які ініціювали затримання й арешт Юрія Луценка.

Таке рішення Києво-Святошинський райсуд Київської області оголосив сьогодні за скаргою екс-міністра внутрішніх справ України.

В ухвалі суду мовиться, що в рішенні Європейського суду з прав людини не вказуються конкретні посадові особи, а лише як відповідач вказується держава Україна. Крім того, рішення Європейського суду ґрунтується на оціночних категоріях і його виконання було покладено саме на державу, а не на конкретних осіб, постановив суд.

Водночас суд дійшов до висновку, що наведені у скарзі Луценка порушення, які, на його думку, були вчинені певними особами, не є істотними.

Рішення можна оскаржити в Апеляційному суді Києва. Адвокат Луценка Ігор Фомін наголосив, що захист скористається цим правом. «Безумовно, ми будемо оскаржувати це рішення в усіх інстанціях, які нам дозволені законом», – сказав Фомін.

Засідання суду з розгляду скарги колишнього міністра відбулося минулої п’ятниці.

Луценка затримали 25 грудня 2010 року, а через кілька днів за рішенням суду його заарештували. Екс-глава МВС відбував покарання за скоєння низки посадових злочинів в Менській колонії на Чернігівщині з кінця серпня 2012 року.

Згодом, у липні 2012 року, Європейський суд з прав людини встановив, що досудовий арешт екс-глави МВС порушував права людини.

7 квітня президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка, і в той же день він вийшов з колонії.
XS
SM
MD
LG