Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко не хоче проведення операції в Україні – головлікар харківської лікарні


Колишній прем’єр України Юлія Тимошенко не згодна на проведення операції в Україні, повідомив головний лікар харківської лікарні №5 Михайло Афанасьєв.

За його словами, відповідно до стандартів, прийнятих і в Україні, і в інших країнах, зокрема в Німеччині, безпосередньо перед проведенням інвазивного втручання необхідно виконати діагностичне обстеження, в тому числі томографічні й електрофізіологічні дослідження.

Афанасьєв наголосив, що в лікарні, де перебуває Тимошенко, є вся необхідна база для таких обстежень. Він також нагадав, що з моменту проведення останнього інструментального обстеження екс-прем’єра минуло понад півроку.

«На сьогодні пацієнтка згоди на проведення досліджень не дала, й питання залишається відкритим тільки у зв’язку з відмовою від проведення цих досліджень», – сказав головлікар.

Він не зміг відповісти на запитання, чи погодяться німецькі лікарі на проведення інвазивного втручання на базі харківської лікарні.

За словами Афанасьєва, спілкуючись з українськими фахівцями під час останнього візиту 21 червня, лікарі з німецької клініки «Шаріте» своєї позиції з цього приводу не озвучували.

Раніше сьогодні дочка екс-прем’єра Євгенія Тимошенко з посиланням на рекомендації німецьких лікарів повідомила, що її матері потрібно якнайшвидше провести операцію.
XS
SM
MD
LG