Доступність посилання

ТОП новини

У МОЗ заявили, що операція Тимошенко ще не на часі


Прес-служба Міністерства охорони здоров’я заявила в понеділок, що рекомендації німецьких лікарів щодо подальших кроків у перебігу реабілітації колишньої прем’єр-міністра Юлії Тимошенко «повністю збігаються зі спільними висновками Міжнародної медичної комісії, які були зроблені за підсумками останнього візиту представників німецької клініки «Шаріте» до Центральної клінічної лікарні «Укразалізниці».

При цьому, мовиться в повідомленні, українські і німецькі лікарі у своїх рекомендаціях зазначають, що перш ніж ухвалювати будь-які рішення щодо застосування інвазивної терапії, тобто операції, пацієнтці Тимошенко, необхідно провести додаткові обстеження.

Представники клініки «Шаріте» констатували, що умови та необхідне медичне обладнання для проведення такого обстеження є в ЦКЛ «Укрзалізниці», заявили в МОЗ. Українські лікарі висловили думку про те, що таке обстеження може бути проведене за участі німецьких медиків.

Станом на сьогодні пацієнтка Тимошенко згоди на проведення додаткового обстеження чи то іноземними, чи то українськими лікарям так і не надала. У зв’язку з цим, у спільному висновку українських і німецьких лікарів ідеться про неможливість визначити подальші кроки реабілітації пацієнтки через відсутність об’єктивних даних щодо обстеження Тимошенко, мовиться в повідомленні МОЗ.

Лише за наявності результатів обстеження може бути розглянута можливість щодо застосування методів інвазивної терапії або ж відсутності підстав для цього, наголошено в заяві.

Таким чином, питання щодо проведення хірургічного втручання пацієнтці на сьогоднішній день не розглядається. Міністерство охорони здоров’я України висловлює солідарність із думкою головного лікаря ЦКЛ «Укрзалізниці» Михайла Афанасьєва щодо необхідності припинити політизувати ситуацію навколо реабілітації пацієнтки, заявила прес-служба МОЗ.

У понедмлок дочка колишнього прем’єра Євгенія Тимошенко з посиланням на рекомендації тих самих німецьких лікарів заявляла, що її матері потрібно якнайшвидше провести операцію.
XS
SM
MD
LG