Доступність посилання

ТОП новини

Президент Росії назвав умови, за яких Сноуден міг би лишитися у країні


Президент Росії назвав умови, за яких Сноуден міг би лишитися у країні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

Президент Росії назвав умови, за яких Сноуден міг би лишитися у країні

Президент Росії Володимир Путін заявив у понеділок, що американець Едвард Сноуден, якого Вашингтон розшукує за оприлюднення таємних даних, може залишитися в Росії лише за умови, що відмовиться завдавати шкоду США.

За словами російського керівника, якщо американець захоче кудись поїхати і хтось його прийме, то й нехай, а якщо ж він захоче лишитися в Росії, то «є одна умова: він повинен припинити свою роботу, спрямовану на те, щоб завдавати шкоду нашим американським партнерам, як би це дивно не пролунало з моїх вуст».

Але, сказав Путін, Сноуден почувається правозахисником і борцем за права людини, тож, вочевидь, не має наміру припиняти такої роботи.

Російський керівник також заперечив, що американець є агентом спецслужб Росії, і заявив, що ці спецслужби з утікачем ніколи не працювали.

У понеділок у Росії також повідомляли, що Володимир Путін і президент США Барак Обама доручили керівникам своїх спецслужб, Федеральної служби безпеки Росії і Центрального розвідувального управління США, перебувати в постійному контакті, щоб знайти вирішення справи з Едвардом Сноуденом.

Сам Едвард Сноуден, колишній аналітик приватної компанії, що за контрактом працювала для Агентства національної безпеки США, який викрив таємні програми стеження американських спецслужб і втік зі США, як вважають, уже понад тиждень перебуває у транзитній зоні летовища «Шереметьєво» під столицею Росії Москвою; Росія давала знати, що не має наміру екстрадувати його до США, де йому заочно висунули звинувачення у викраденні майна держави, умисному розголошенні таємної інформації і незаконній передачі оборонної інформації. За кожним із цих звинувачень йому може загрожувати до 10 років ув’язнення в разі визнання винним.
XS
SM
MD
LG