Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство освіти не відмовилось від об’єднання трьох вишів у Дніпропетровську


У кінці серпня спеціально створені робочі групи обговорять із колективами Фінансової та Митної академій, а також Дніпропетровського державного агроуніверситету структуру нового вишу – Дніпропетровського державного економічного університету, заявив у понеділок на зустрічі з викладачами Дніпропетровського державного університету перший заступник міністра освіти Євген Сулима, повідомили Радіо Свобода в агроуніверситеті.

За його даними, структура нового університету буде обговорюватися в кілька етапів.

«Будуть створені робочі групи, які вже в кінці серпня обговорять із трудовими колективами вишів побажання і вимоги щодо структури нового університету, після чого ця структура буде обговорюватися на конференціях, і тільки потім буде ухвалено остаточно рішення. Хочу запевнити, що всі вимоги та побажання будуть враховані в найповнішій формі», – заявив посадовець.

За словами Сулими, в перебігу реорганізації в Дніпропетровському аграрному університеті, так само, як і в інших двох вишах, не буде скорочена жодна кафедра. Він також запевнив колектив агроуніверситету, що в новому виші будуть на рівних умовах розвиватися всі спеціальності, зокрема, аграрні.

У понеділок у Дніпропетровську студенти та викладачі державного аграрного університету виходили на акцію протесту проти рішення Міністерства освіти об’єднати їхній виш із двома закладами зовсім інших профілів – Митною та Фінансовою академіями.
XS
SM
MD
LG